Д-р Несторович: „Само по ТОЗИ начин чесънът действа като антибиотик - проверено!”

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Д-р Несторович: „Само по ТОЗИ начин чесънът действа като антибиотик - проверено!”
68981
Снимков материал: pixabay.com
Д-р Несторович: „Само по ТОЗИ начин чесънът действа като антибиотик - проверено!”

Какви са лечебните свойства на чесъна? Как е правилно да се приема? Може ли чесънът да бъде алтернатива за тези, които по някаква причина биха искали да избегнат синтетичните антибиотици? Д-р Бранимир Несторович има отговора на всички тези въпроси:

„Алицинът е вещество, което се намира в чесъна, той е най-силният възможен антибиотик. Например жените, които имат проблеми с пикочните пътища, или мъжете със сащото заболяване, аз съветвам да консумират чесън за медицински цели. „Чесънът и риганът са комбинация, която лекува ешерихия коли, която иначе много трудно се лекува с антибиотици“, казва д-р Несторович.

Чесънът не е ефективен, ако се яде с други храни, или ако се добавя към салати или като подправка. Докторът ясно обясни как трябва да се консумира чесънът , за да може да използва лечебните му свойства и да бъде ефективен и лечебен:

„Дехидратираният или изсушен чесън в гранули не е от полза (освен за подобряване на вкуса на храната и придаване на аромат) и не трябва да се използва в тази форма, ако искате да го използвате за някаква терапия. Едва когато се сдъвче, от чесъна излиза ензим, наречен "малиназа", именно той е ефективен.

Ако просто го погълнете като хапче, чесънът ще има много слаб ефект. Винаги трябва да имате предвид, че всичко, което „мирише“ на сяра е фантастично полезно за нашия организъм: зеле, карфиол, броколи... Защото именно тези серни съединения са антибактериални и антипиретични“, обясни д-р Несторович.

Медът и чесънът винаги са на върха по отношение на лечебността в сравнение с всички останали храни. Въпреки това, те са най-здравословни, когато се консумират сурови, и още по-здравословни, когато са във ферментирала форма. Смята се, че тази комбинация може да предотврати дори рак.

Как се прави лечебна смес от чесън и мед?

Медът само засилва полезните свойства на чесъна. Яденето на мед с чесън за една седмица на празен стомах значително ще подобри здравето ви. Можете да направите паста от мед и чесън, а можете да приготвите и ферментирала смес. Прочетете и двете рецепти по-долу.

чеснова паста с мед

РЕЦЕПТА ЗА ПАСТА С ЧЕСЪН И МЕД

Съставки:

1 чаша пчелен био мед

10 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

Смелете обеления чесън в блендер. Поставете го в буркан и добавете меда. Затворете буркана и го оставете на хладно място за една седмица.

Консумирайте лекарството по една супена лъжица на празен стомах всеки ден в продължение на седем дни. След това направете почивка за една седмица, след което повторете.

Ползи от лекарството: подобрява кръвообращението, регулира кръвното налягане, намалява нивото на лошия холестерол, намалява възпалението, укрепва имунната система, облекчава кашлицата и лекува организма от настинки и грип. Докато използвате това лекарство, се препоръчва да избягвате мазни храни, захар и други вредни храни.

ФЕРМЕНТИРАЛ ЛЕК ОТ ЧЕСЪН И МЕД

Съставки:

Чесън според нуждите

мед според нуждите

чесън в мед

Начин на приготвяне:

Натиснете чесъна с тъпата страна на ножа. Това ще улесни беленето и ще го смачкате достатъчно, за да се освободи алицин от него.

Може и просто да разрежете скилидките. Напълнете буркана с колкото можете почистен чесън и залейте с качествен пчелен мед.

Затворете буркана хлабаво или го оставете леко отворен и го поставете на тъмно място. Чесънът вероятно ще изплува на повърхността. Суровият истински мед съдържа полезни ензими, които са необходими за започване на ферментация.

Ако използвате некачествен или фалшив мед, ферментацията няма да започне. Поставете чиния под буркана. Ще забележите мехурчета след няколко дни. Затворете плътно капака и обърнете буркана.

По този начин всички скилидки чесън ще бъдат добре напоени с мед. След това обърнете буркана и отново разхлабете капака, за да може освободеният газ да излезе. Оставете буркана да ферментира за един месец, на тъмно и хладно място, след което приберете в хладилник.

лек чесън в мед

Яжте скилидка чесън с мед сутрин на празен стомах. Сместа става лечебна след три дни, така че ако желаете можете да започнете да я консумирате веднага.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft