Д-р Папазова в предаването "На кафе" за най-големият враг за здравето ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Д-р Папазова в предаването "На кафе" за най-големият враг за здравето ни
62564
Източник: 24chasa.bg
Снимков материал: pixabay.com
Д-р Папазова  в предаването "На кафе" за най-големият враг за здравето ни

Враг номер 1 за здравето ни е най-често слаганият на трапезата ни продукт – пшеницата. Това се твърди от все повече учени, предупреди д-р Мария Папазова в предаването " На кафе " по Нова ТВ.

„Съвременната пшеница няма нищо общо с пшеницата, която са консумирали нашите предци.

До 1943 г. пшеницата е естествено еволюирала, естествено са се смесвали сортове, накрая са се получили 2-3 сорта, като основният е лимецът. След тази година производителите започват да правят различни модификации с цел по-висока издръжливост и по-висок добив. Затова започва чудовищно нашествие за хибридизиране, кръстосване и всякакви други селскостопански методики”, обясни докторът и допълни, че генетичната промяна засяга всички произведения от пшеница, включително и пълнозърнестия хляб.

Основният проблем е, че при хибридизация протеинът на пшениците – глутенът, претърпява значителна структурна промяна, което е причина за много от странните здравословни феномени, констатирани у консуматорите.

„Веднага получавам болки по всички стави на ръцете, след като хапна тестено изделие”, обясни д-р Папазова и сподели, че на 37 години е получила пшеничен артрит.

„От името на науката твърдя абсолютно убедено, че лъжата, че мазнините са вредни и призивът за тяхното ограничаване за сметка на увеличаване на приема на пълнозърнестите храни, които са много полезни въглехидрати, е картинката на 62,3% затлъстяло човечество на Земята”, категорична бе д-р Папазова.

Спасение обаче има. От просото, елдата, киноата, нахутът, амарантът и картофите може да бъде направено брашно, от което да бъдат изготвени домашни тестени изделия. В тях няма никакви генетични извращения, както и в чията. По тази причина нашият ген ги приема като еволюирала с нас храна и не предизвикват увреда.

„Традиционните за българина леща, боб, грах също са прекрасни храни”, уточни д-р Папазова.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft