Да, най-полезни са сурови, но печени в тесто са просто божествени! Още първата хапка направо ти...
23 Септември 2016
13789
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ябълки в тесто - един от най-лесните начини да приготвите вкусен и ефектен десерт за семейството си. Става доста бързо и лесно, а резултатът е много ароматен и с божествен вкус!
Продукти:
150 гр. брашно
120 гр.
брашно
150 гр. извара
3 ябълки
4 ч.л. стафиди
1-2 с.л. лимонов сок
3 ч.л. захар
щипка сол
канела на вкус
пудра захар на вкус
Приготвяне:
- Измийте стафидите и ги залейте с вряла вода, излейте водата и накиснете стафидите в чай или алкохол.
- Пресейте брашното, добавете го към охладеното масло и стрийте ръце, докато се получат трохи. Добавете стритата през сито извара, щипка сол и омесете тестото. Пъхнете го в хладилника.
- Докато тестото се охлажда, обелете ябълките, отстранете сърцевината. Поръсете ги с лимонов сок и ги сварете в малко вода в продължение на 5 минути. Към водата също може да добавите малко лимонов сок. Извадете ябълките и ги оставете да изсъхнат.
- Разделете тестото на 3 части и разточете всяка на кръгла кора. В центъра сложете по една ябълка, напълнете я със стафиди и поръсете със захар. Съберете краищата на тестото като торбичка и намажете повърхността на тестото с разбито яйце.
- Покрийте тавичка с хартя за печене и сложете отгоре ябълките. Пъхнете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 25-30 минути.
- Преди да сервирате, поръсете десерта с пудра захар и канела.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари