Торта Мозайка с инстантен пудинг е чудесна алтернатива на купешките торти, която се отличава със своята практичност и вкус. Ето какво ви трябва, за да си я приготвите:
Торта-Мозайка
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
- 3 пакета пудинг с вкус на шоколад + захар на вкус
- 1 литър мляко
- 3 пакета бисквити Пти бьор или подобни (550 гр.)
ПРОЦЕДУРА:
1. При непрекъснато бъркане сварете пудинга с 1 литър мляко. Когато започне да ври, отстранете го от котлона, консистенцията ще бъде малко течна. Когато изстине, ще се стегне още повече.
2.
3. Отгоре изсипете сварения и горещ пудинг, след което разбъркайте.
4. Застелете правоъгълната форма за кекс или хляб (продълговата, тясна и дълбока) със стреч фолио и изсипете сместа вътре. Разстелете добре, за да няма празни места и заравнете отгоре.
Ако нямате форма, сложете сместа в стреч фолио и завийте на руло, като оформите с ръце.
5. Оставете тортата да престои една нощ в хладилника. За украса отгоре можете да използвате разтопен шоколад или готов шоколадов сос.
Да ви е сладко!