Да похапнем царски: свински джолан в кисело зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Да похапнем царски: свински джолан в кисело зеле
Да похапнем царски: свински джолан в кисело зеле
admin
Добавена от: admin
34043
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1-2 свински джолана
1 средна глава кисело зеле
1-2 дафинови листа
1-2 сушени червени чушки, предварително леко запечени
подправки на вкус: сол, Вегета, черен пипер, червен пипер, чубрица и пр.
1 супена лъжица брашно

Измийте добре джолана, посолете го и натрийте със солта, след което го запържете от всички страни в загрято олио. Извадете от тигана и го поставете в огнеупорен съд, в който ще се готви ястието.

Нарежете киселото зеле и го добавете в тигана, в който сте пържили джолана. Задушете зелето, след което леко го запържете. Добавете брашното, по 1 супена лъжица червен и черен пипер, и 1 супена лъжица чубрица. Объркайте добре и изсипете в съда при джолана.

Отгоре натрошете на едро сухите чушки, добавете дафиновия лист и залейте с топла вода. Подправете с Вегета и още черен пипер. След това покрийте тавата с алуминиево фолио, което на няколко места набодете с клечка за зъби. Сложете тавата да се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 3 часа.

Преди самия край отвийте от фолиото, залейте със запръжка от олио и 1 супена лъжица чубрица, след което върнете ястието във фурната, докато джоланът се зачерви и запече добре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft