
Тиквичките активират метаболизма на клетките, подобряват функцията на мозъка и допринасят за жизнеността на организма. Представяме ви една рецепта за лесно приготвяне на кюфтета от тиквички, като по желание може да добавите сирене или ситно нарязани пресни подправки на вкус.
1. Обелете тиквичките (ако са млади, достатъчно е само добре да се измият) и ги настържете. Добавете яйцата, нарязан пресен магданоз и малко брашно (постепенно). Сместа трябва да бъде малко по-гъста от тази за палачинки. Добавете сол или Вегета на вкус, както и настъргано сирене (по желание).
2. С черпак гребвайте от сместа и изпържете кюфтета в добре загрято олио. При пърженето обръщайте кюфтенцата с широка лопатка. Когато са готови, ги извадете от тигана и ги подредете върху хартиена салфетка, за да се отцедят от излишното олио.