Дадох рецептата на колежките и всички са във възторг! Уж простички продукти, но резултатът е...
9 Декември 2016
176903
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Крехко телешко върху канапе от лук и картофи, залято със сочен сос и разтопен кашкавал - какво повече може да иска човек от една вечеря? Точно това предлага днешното Царско месо - непременно го опитайте, ще се влюбите във вкуса му!
Съставки:
500 гр. телешко месо
2 глави лук
5 картофа
4 с.л.
олио
100 гр. кашкавал
50 гр. масло
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. брашно
250 мл прясно мляко
Приготвяне:
- Сварете обелените картофи до омекване.
- Пригответе соса: в тенджера разтопете маслото, добавете брашното и разбъркайте добре. Когато се образува бяла пяна, изсипете вътре студеното мляко и сол на вкус, без да преставате да бъркате. Оставете соса да се загрее до точката на кипене, но без да завира.
- Нарежете месото и го начукайтедобре. Добавете сол и черен пипер.
- Нарежете лука на пръстени, охладените картофи - на кръгчета. Кашкавала настържете на едро ренде.
- Намажете тавичка с олио. Сложете лука и месото върху него. Отгоре разпределете картофите.
- Залейте всичко със соса и поръсете с кашкавал. Пъхнете във фурната, предварително загрята до 200 ° С, и печете 25-30 минути.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари