Даже баба (а тя е спец) не позна, че не е кашкавал! От приятелката ми Сашка имам най-вкусната рецепта за Фалшив кашкавал пане:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже баба (а тя е спец) не позна, че не е кашкавал! От приятелката ми Сашка имам най-вкусната рецепта за Фалшив кашкавал пане:
Даже баба (а тя е спец) не позна, че не е кашкавал! От приятелката ми Сашка имам най-вкусната...
14114
Източник: За Жената
Даже баба (а тя е спец) не позна, че не е кашкавал! От приятелката ми Сашка имам най-вкусната рецепта за Фалшив кашкавал пане:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато го опитах за първи път при моята приятелка Сашка, беше сервирано за предястие и наистина не знаех какво ям. Приличаше ми на паниран кашкавал, но вкусът беше различен и малко по-сладък.

Тогава тя ми каза рецептата, към която аз добавих пармезан (а вие може да сложите кашкавал или друго твърдо сирене).

Много харесвам така приготвената полента (качамак) и от време на време я правя за закуска или вечеря.

Вкъщи се карат кой по-бързо да вземе парче, докато са още горещи, да ги духне или да ги охлади в сос от кисело мляко, горчица и магданоз. Ето продуктите за моя Фалшив паниран кашкавал :

Фалшив паниран кашкавал

Продукти:

  • 100 г инстантна полента (качамак на прах)
  • 20 г настърган пармезан
  • 1 голямо яйце
  • брашно, галета

За соса:

  • 3-4 супени лъжици заквасена сметана
  • 1-2 супени лъжици горчица
  • 1-2 супени лъжици наситнен магданоз
  • малко сол

Приготвяне:

Сварете полентата във вода, след което я гответе на слаб огън за няколко минути. Подправете със сол и черен пипер. Свалете тигана от котлона и добавете настърган пармезан.

полента с пармезан

Снимка: YouTube

Изсипете полентата в плитък съд с дебелина 1 см и я оставете да се охлади и втвърди.

полента резени

Снимка: YouTube

След това, когато изстине, нарежете полентата на кубчета, оваляйте ги в брашно, след това ги потопете в разбито яйце, за да се намажат от двете страни, а накрая ги оваляйте от двете страни в галета.

Потопете ги в сгорещено олио. Подредете готовите парчета полента върху кухненска салфетка, за да попие излишната мазнина, след което ги поднесете като предястие със сос.

панирана полента

Снимка: YouTube

За соса: Заквасената сметана се смесва с горчица и наситнен магданоз. Посолете и разбъркайте добре.

фалшив паниран кашкавал

Снимка: YouTube

Към фалшивия паниран кашкавал вместо сос може да поднесете гарнитура от задушени зеленчуци.

фалшив паниран кашкавал

Снимка: YouTube

По желание може да добавите и сусам в панировката - още по-вкусно е!

панирана полента със сусам

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft