Даже баклавата бледнее пред този вкус! Пълня кори за баница с крем и редя във форма за мъфини - 100% удоволствие:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже баклавата бледнее пред този вкус! Пълня кори за баница с крем и редя във форма за мъфини - 100% удоволствие:
Даже баклавата бледнее пред този вкус! Пълня кори за баница с крем и редя във форма за мъфини -...
21619
Даже баклавата бледнее пред този вкус! Пълня кори за баница с крем и редя във форма за мъфини - 100% удоволствие:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата на Мария много напомня на баклава, но всъщност е сладкиш, който става много по-бързо от баклавата. Вкусът е подобен, защото се прави от почти същите съставки. Получава се много кремообразен десерт и определено ще се насладите на всяка хапка от него.

„Здравейте, аз съм Мария и в момента работя в Гърция, затова искам да споделя с вас един много интересен гръцки десерт . Според прочутата тук средиземноморска кухня този десерт се нарича „Галактоборекакия” с екстра кадифен крем и канела.”

Този ефектен десерт е невероятно вкусен и би било страхотно да изненадате близките и гостите си с нещо ново, неизпробвано и различно.

В Гърция този десерт "държи" първото място. Това е старинен сладкиш , който е познат още от времето на нашите баби и дядовци. Цялата процедура е обяснена в текста по-долу.

Има сходен вкус с баклавата, но е по-вкусен и кремообразен. Вътрешността се пълни със сочен крем, а отгоре се украсява с друг. Ето и съставките, от които се нуждаете за тази Баклава с крем във форма за мъфини :

Баклава с крем във форма за мъфини

Продукти:

За крема:

4 яйца

200 г захар

1 л прясно мляко

1 ч. л.

ванилов екстракт

150 г грис

100 г масло

За баклавата

500 г тънки кори за баклава

300 мл разтопено масло

За сиропа

700 гр. захар

400 мл вода

1 пръчка канела (по желание)

сокът от половин лимон

За крема за украса:

2 жълтъка

250 мл прясно мляко

50 г захар

25 г царевично нишесте

 1 чаена лъжичка ванилов екстракт

25 г студено масло

Приготвяне: 

Кремът се приготвя първо, защото трябва да се охлади преди да се добави към десерта. В купа разбийте яйцата с половината захар до бледа и пухкава смес. Разбивам ги около 5 минути. След това ги оставете настрани.

разбити яйца

Сложете млякото, останалата захар, ваниловия екстракт в тенджера и оставете да заври на средна температура. Добавя се грисът и се бърка непрекъснато, докато кремът се сгъсти като пудинг.

масло в крем

Свалете от котлона и добавете нарязаното на парчета студено масло и разбъркайте докато се разтопи. Прехвърлете крема в купа и го оставете да се охлади за 15 минути. Внимателно лъжица по лъжица добавете сметаната към яйчената смес до получаването на хубав и мек крем.

Разполовете корите, прегънете и разрежете още веднъж. Трябва да се получи приблизително един малък правоъгълник, който ще се пече във форма за мъфини. Според големината на корите ги нарежете според видеото по-долу. Намажете формата за печене с разтопено масло, след което сложете тънка кора, която трябва да намажете с разтопено масло.

кора във форма за мъфини

Повторете тази стъпка 3 пъти. Така имате три тънки кори с масло. След това добавете 2 супени лъжици от крема и покрийте с остатъците от корите, които излизат от формата.Не забравяйте да мажете с разтопено масло при всяко сгъване на корите.

Повторете процеса за всички формички. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса около 20 минути.

мъфин баклава

Приготвяне на сиропа: Всички съставки се слагат в тенджера и се оставят да врят на средна температура. Свалете от огъня и оставете сиропа да се охлади напълно. Изпечените баклавички се заливат с охладения сироп и се оставят да поемат и изстинат на стайна температура за около 5-6 часа.

сироп баклава

Приготвяне на крема за украса: В тенджера се наливат 200 мл мляко, след което се добавят 25 г захар и се оставя да заври на среден огън. В отделен съд се добавят жълтъците, останалата захар и се разбиват.

Добавете царевичното нишесте, екстракта от ванилия и останалото мляко и разбийте добре. Изсипете сместа в тенджера и разбийте, докато се сгъсти. Когато стане с консистенция на пудинг, свалете от котлона и добавете студеното масло, след което разбъркайте, докато се разтопи. Прехвърлете крема в купа, покрийте с найлоново фолио и оставете да изстине.

крем патисери

Обърнете изпечените баклавички в купа, след което украсете с крема от горната, плоска страна.

изпечени баклавички

баклавички с крем

 Може да сложите крема в пош за по-лесно нанасяне, но може и с чаена лъжичка. По желание се поръсва с канела. 

крем баклава

мъфин-баклавички

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft