Тази рецепта за бързи Хрупкави мекици определено ще ви хареса.
Знам, че всички ги ядат пухкави, но у дома на почит са именно хрупкавите мекици. Вместо да меси тестото дълго време, баба ми използваше хитър трик, който и аз, и моята майка по-късно възприехме.
Лесно е, бързо и най-хубавото е, че хрупкавите мекици са наистина страхотни.
Тънки, топящи се в устата и целите пропити от пудра захар - можем да ги ядем до бекрай, децата даже канят приятелчетата си от входа на закуска, когато им ги приготвям.
Бързи хрупкави мекици
Продукти:
- 400 г гладко брашно
- 4 жълтъка
- 1/2 чаша сметана
- 1 супена лъжица ром
- 1 супена лъжица масло
- пудра захар
- щипка сол
Процедура:
Пресейте брашното в купа.
В центъра добавете жълтъци, сметана, ром, масло и сол.
Омесете тестото само докато стане еднородно.
Снимка: pixabay
Смелете готовата маса в месомелачка.
Снимка: pixabay
Да, именно този трик използва баба, вместо да меси тестото на ръка. Много бързо и лесно е, а става фино, сякаш сте го работили с часове!
Трябва да използваме приставка големи дупки. Ще повторим процеса няколко пъти - колкото повече, толкова по-добре.
След това разделете тестото на няколко части и всяка разточете на тънко.
Снимка: pixabay
Нарежете на около трисантиметрови ленти (може и на други форми).
Всяка от тях разделете на по-къси парчета с дължина около 10 см.
В средата на всяко парче направете надлъжен прорез, през който прекарайте единия край на тестото - да се получи нещо като панделка. Може да ги оставите и само така - важното е да са тънки и да имат срез в средата.
Изпържете мекиците до златисто от двете страни в сгорещено олио.
Снимка: pixabay
Поръсват се с пудра захар.
Можем да сервираме.
Снимка: pixabay
Желаем ви добър апетит!