Даже децата на съседите тичат у дома да закусят: Правя супер лесни Хрупкави мекици - така най ги обичаме у дома!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже децата на съседите тичат у дома да закусят: Правя супер лесни Хрупкави мекици - така най ги обичаме у дома!
Даже децата на съседите тичат у дома да закусят: Правя супер лесни Хрупкави мекици - така най ги...
1050
Източник: За Жената
Даже децата на съседите тичат у дома да закусят: Правя супер лесни Хрупкави мекици - така най ги обичаме у дома!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за бързи Хрупкави мекици определено ще ви хареса.

Знам, че всички ги ядат пухкави, но у дома на почит са именно хрупкавите мекици. Вместо да меси тестото дълго време, баба ми използваше хитър трик, който и аз, и моята майка по-късно възприехме.

Лесно е, бързо и най-хубавото е, че хрупкавите мекици са наистина страхотни.

Тънки, топящи се в устата и целите пропити от пудра захар - можем да ги ядем до бекрай, децата даже канят приятелчетата си от входа на закуска, когато им ги приготвям. 

Бързи хрупкави мекици

Продукти:

  • 400 г гладко брашно
  • 4 жълтъка
  • 1/2 чаша сметана
  • 1 супена лъжица ром
  • 1 супена лъжица масло
  • пудра захар
  • щипка сол

Процедура:

Пресейте брашното в купа.

В средата ще направим кладенче.

В центъра добавете жълтъци, сметана, ром, масло и сол.

Омесете тестото само докато стане еднородно.

лепкаво тесто

Снимка: pixabay

Смелете готовата маса в месомелачка.

месомелачка

Снимка: pixabay

Да, именно този трик използва баба, вместо да меси тестото на ръка. Много бързо и лесно е, а става фино, сякаш сте го работили с часове!

Трябва да използваме приставка големи дупки. Ще повторим процеса няколко пъти - колкото повече, толкова по-добре.

След това разделете тестото на няколко части и всяка разточете на тънко.

тесто мекици

Снимка: pixabay

Нарежете на около трисантиметрови ленти (може и на други форми).

Всяка от тях разделете на по-къси парчета с дължина около 10 см.

В средата на всяко парче направете надлъжен прорез, през който прекарайте единия край на тестото - да се получи нещо като панделка. Може да ги оставите и само така - важното е да са тънки и да имат срез в средата.

Изпържете мекиците до златисто от двете страни в сгорещено олио.

хрупкави мекици захар

Снимка: pixabay

Поръсват се с пудра захар.

Можем да сервираме.

хрупави селски мекици

Снимка: pixabay

Желаем ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft