Даже и да не сте особено сръчна, ще се справите отлично: Вита баница с лапад и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Даже и да не сте особено сръчна, ще се справите отлично: Вита баница с лапад и сирене
Даже и да не сте особено сръчна, ще се справите отлично: Вита баница с лапад и сирене
admin
Добавена от: admin
47278
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. средно дебели кори за баница
За плънката: 
2 връзки лапад (една връзка има 5 - 6 големи листа) 
300 гр. сирене 
3 яйца 
3 супени лъжици заквасена сметана 
За намазване: 
1 чаша (от 200 мл) газирана вода 
1 чаша кисело мляко 
1 чаша царевично брашно 
1 чаена чаша олио 
1 пакетче бакпулвер 
1 чаена лъжичка сол
 

Първо направете плънката. Измийте лапада, нарежете го на ситно, посолете и го оставете да престои 15 минути. След това го изстискайте добре с ръка, добавете настърганото сирене, 3 яйца и 3 супени лъжици заквасена сметана. Пригответе сместа за намазване на корите: в купа сложете 1 чаша газирана вода, олиото, киселото мляко, царевичното брашно, бакпулвера и солта. Разбийте сместа до хомогенност. Вземете един лист от корите и го намажете с 2 супени лъжици от горната смес (ако корите са по-дебели, сложете 3 супени лъжици). Покрийте с втори лист кори, намажете го и покрийте с трета кора. Нея също намажете. Върху третата кора сложете от плънката с лапад и сирене. Навийте така приготвените кори на руло и го сложете в тава за печене, предварително покрита с хартия за печене. Така процедирайте с всички кори и плънка. Останалата смес за намазване разпределете върху рулата. Печете на 180 градуса за 40 - 45 минути. 

вита баница с лапад и сирене

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft