Даже италианците полудяха по новата Пица-балон - няма подобна вкусотия, ядеш и примижаваш от кеф!

вход през zajenata.bg
За Жената
Даже италианците полудяха по новата Пица-балон - няма подобна вкусотия, ядеш и примижаваш от кеф!
Даже италианците полудяха по новата Пица-балон - няма подобна вкусотия, ядеш и примижаваш от кеф!
4397
Даже италианците полудяха по новата Пица-балон - няма подобна вкусотия, ядеш и примижаваш от кеф!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В началото може да ви изглежда като обикновено Калцоне, но това прекрасно ястие всъщност е много повече. За начало Надуваемата пица или Пица-балон , както е по-известна, не е сгъната като неаполитанската класика - вместо това въздухът се "вдишва" в пицата, покрита със слой тесто, за да се създаде този невероятен ефект. Веднъж попаднала във фурната, скоро ще чуете купола на тестото да припуква приятно, докато стаята бавно се изпълва с възхитителни аромати. След това куполът бавно се отстранява, за да се разкрие красиво сготвената пица вътре. След добавяне на някои довършителни щрихи, крайният резултат е истински празник за очите.

Ето и рецептата за невероятната Пица-балон :

Пица-балон

Продукти:

малко брашно

2 кръгли основи за пица (или готово тесто)

100 гр. доматен сос

1 топка моцарела, нарязана на филийки

7 черни маслини

1 ч.л.

риган

1 жълтък

40 гр. топъл ром

60 гр. шунка 

1 чаша рукола

3 домата, нарязани на кубчета

1 скилидка чесън, накълцана

2 супени лъжици босилек, нарязан

2 супени лъжици зехтин

балон пица

Приготвяне :

Разточете една от порциите тесто за пица върху работна повърхност, поръсена с брашно. Нанесете сос за пица върху тестото, без да покривате краищата. Поставете филийките моцарела и маслините върху пицата, преди да поръсите отгоре с риган.

Намажете яйчен жълтък по ръба на пицата. След това поставете четири сламки (за пиене) една до друга в единия от краищата на тестото. Покрийте пицата с втората половина от тестото, разточено в същия размер. Прищипете хубаво ръба на горния слой тесто с долния, така че двете пици да са здраво "залепени". Духайте в сламките, докато горният слой тесто образува купол. Извадете сламките и бързо затворете отвора с тесто. Печете пицата на 200° С за 15 минути.

надуваема пица

пица балон

След като се изпече, изсипете рома върху купола на тестото и го запалете с кибрит. След това отстранете с нож купола и гарнирайте пицата отвътре с шунка Serrano и прясна рукола.

Обърнете купола на тестото и го напълнете с нарязани домати, чесън, босилек и зехтин. Отчупете парчета от купола, за да се потопите в доматената смес вместо брускети!

уникална пица

Това необикновено изобретателно ястие ще е идеалният център за следващото ви парти. И така, какво чакате - оставете се да бъдете отнесени от вкуса на Балон-пицата!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft