Даже не си играя да редя бисквити: Супер бърза бисквитена торта с вкус на най-добрия италиански сладолед

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже не си играя да редя бисквити: Супер бърза бисквитена торта с вкус на най-добрия италиански сладолед
Даже не си играя да редя бисквити: Супер бърза бисквитена торта с вкус на най-добрия италиански...
4536
Източник: За Жената
Даже не си играя да редя бисквити: Супер бърза бисквитена торта с вкус на най-добрия италиански сладолед
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-бързата и лесна бисквитена торта - дори не трябва да редите бисквитите, просто обърквате всичко и изсипвате във формата. Лесна за приготвяне, бърза за хапване - истинско спасение за всяка домакиня.

Бисквитена торта Страчатела е нещо, което всеки трябва да опита - наистина има вкус на най-известния италиански сладолед, който носи същото име. 

Просто следвайте ръководството и няма как да сгрешите.

Приготвя се много бързо, но е необходимо тортата да се охлади няколко пъти, затова не мислете, че е от онези торти, които се правят половин час преди да ви дойдат гостите.

парче бисквитена торта

Снимка: youtube

Ето необходимите продукти:

Бисквитена торта Страчатела

Продукти:

  • 1 литър прясно мляко,
  • 200 мл вода,
  • 3 пакетчета телешки желатин на гранули,
  • 200 г захар,
  • 500 мл сладкарска течна сметана,
  • 300 г бисквити (маслени), натрошени на парчета,
  • 100 г млечен шоколад,
  • 100 г бял шоколад или на по ваш избор

Приготвяне:

Смесете млякото и водата в купа, отделете 100-150 ml от течността в друга купа. Останалото се слага на огъня, добавя се захарта и се оставя да заври. Сложете желатина в по-малкия съд с отделената течност и оставете да набъбне и да се втвърди.

продукти бисквитена торта

Снимка: youtube

желатин в мляко

Снимка: youtube

Когато млякото заври и желатинът се втвърди, го отстранете от котлона, след което вземете 100 мл горещо мляко и го добавете към желатина. Разбъркайте добре, за да се разтворят гранулите. Когато стане приятно гладко, изсипете желатина бавно в млякото със захарта.

мляко в желатина

Снимка: youtube

мляко с желатин

Снимка: youtube

Разбъркайте добре и оставете да се охлади до стайна температура, след което охладете в хладилник за около час или два, в зависимост от времето, което имате на разположение.

Когато сместа стегне добре в хладилника, я извадете. В голяма купа (наистина голяма купа) разбийте 400 мл от течната сметана, след това добавете желираното мляко и разбийте отново, за да се комбинират.

разбита сметана

Снимка: youtube

желатин в сметаната

Снимка: youtube

сметана с желирано мляко

Снимка: youtube

Разделете получения крем на две части: в едната добавете настърган или ситно натрошен шоколад, бял и млечен, а във втората част само натрошени бисквити. Разбъркайте добре.

крем на 2

крем с бисквити

Снимка: youtube

крем с шоколад

Снимка: youtube

Във форма 25-28 см, застлана с прозрачно фолио, чиито краища излизат навън, сложете първо бисквитената част, а след това шоколадовата.

смес във форма

Снимка: youtube

бисквитена торта

Снимка: youtube

Покрийте с фолио и оставете тортата в хладилника за една нощ. На другия ден я обърнете върху поднос, отстранете фолиото и я обърнете отново върху друг поднос.

торта Страчатела

Снимка: youtube

Украсете по желание с останалите 100 мл сладка сметана и отгоре малко настърган шоколад.

торта с шоколад

Снимка: youtube

Накрая доукрасете с останалата сметана и забодете няколко бисквити отгоре.

украса торта

Снимка: youtube

торта Страчатела украса

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

торта страчатела парче

Снимка: youtube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft