Даже не я видях да включва фурната: кога го е направила, не знам! Ама като го разрязахме, всички ахнаха! Омете се за минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже не я видях да включва фурната: кога го е направила, не знам! Ама като го разрязахме, всички ахнаха! Омете се за минути!
Даже не я видях да включва фурната: кога го е направила, не знам! Ама като го разрязахме, всички...
916126
Даже не я видях да включва фурната: кога го е направила, не знам! Ама като го разрязахме, всички ахнаха! Омете се за минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе се за нещо велико, защото тази рецепта ви оставя без дъх със своята елегантност и простота . Днес ще ви разкрием рецептата за вкусна  торта-суфле , която е достойна да попадне сред любимите ви десерти.

Най-хубавото е, че се приготвя супер лесно и бързо, а за целта няма да ви трябва дори фурната, ако решите да използвате готов блат от магазина!

В плънката може да добавите различни неща: цитрусови плодове , екзотичните киви и ананас , горски плодове и бисквити . Ако не сте взели решение за вида на плънката, ние ви предлагаме печелившата комбинация от череши и шоколадов блат !

Съставки:

250 гр.

извара или крема сирене

200 гр. сметана

100 гр. захар

1 ч.л. бакпулвер

100 гр. пудра захар

80 гр. брашно

40 мл вода

20 гр. желатин

4 ч.л. какао

2 с.л. олио

1 яйце

250 гр. череши / вишни от консерва

100 мл сметана

подготовка

  1. Пригответе тестото за блата (ако не ползвате готов). Разбийте яйцето и захарта на пухкава маса. Добавете олиото и сметаната. Отново разбийте.
  2. Смесете брашното с какаото и бакпулвера, след това прибавете бавно на порции към течната смес, като разбърквате непрекъснато, докато сместа стане гладка.
  3. Намажете формата за печене с олио и поставете тестото върху нея, така че неговата дебелина да не превишава 3 cm. Сложете формата в предварително загрята на 190 градуса фурна и печете 15-20 минути. Оставете готовия блат да се охлади.
  4. Накиснете желатина във водата и го оставете за 15-20 минути.
  5. Пригответе крема. Претрийте изварата през сито и добавете сметаната, пудрата захар и ванилията. Старателно разбийте с миксер.
  6. Разтопете желатина на водна баня и го добавете към крема.
  7. Нарежете блата на кубчета 2 х 2 см, отцедете сока от консервираните череши и ги поставете в купа.
  8. Покрийте дъното и стените на форма с пръстен с фолио. Намажете дъното с няколко супени лъжици сметана. Разстелете една трета от кубчетата блат и една трета от черешите, след което залейте с част от крема. Повторете още два пъти, за да използвате всички остатъците от крема. Заравнете повърхността на тортата.
  9. Покрийте с прозрачно фолио и съхранявайте в хладилник за 5-6 часа, така че добре да стегне и да се слеят вкусовете.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft