Даже сланинката не поглеждаме зимъска, като има от тая Пилешка пастърма! В магазина такава вкусотия няма:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже сланинката не поглеждаме зимъска, като има от тая Пилешка пастърма! В магазина такава вкусотия няма:
Даже сланинката не поглеждаме зимъска, като има от тая Пилешка пастърма! В магазина такава...
9821
Даже сланинката не поглеждаме зимъска, като има от тая Пилешка пастърма! В магазина такава вкусотия няма:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За любителите на месните деликатеси имаме една специална рецепта за домашна пилешка пастърма . При това приготвянето ѝ съвсем не е трудна работа и спокойно може да се справите сами, а след това да зарадвате близките си с нещо домашно приготвено .

Ето и рецептата за домашна пастърма от пилешко :

Домашна пилешка пастърма

Продукти:

филе от пилешки гърди - 2 бр. (средноголеми)

подправки на вкус

сол

чесън - 3 скилидки

растително масло.

Приготвяне:

Комбинирайте избраните подправки (при нас е смес от различни видове пипер, хмели сунели, смлян червен пипер), сол, чесън (предварително счукан) и растително масло.

Филето от пилешки гърди трябва да се намаже старателно с получената смес и да се остави за 1 час, така че пилето да се маринова хубаво.

Загрейте фурната до 220 градуса.

Върху тавичка за печене, покрита с фолио, поставете гърдите за 12 минути във фурната при същата температура.

Не ги дръжте повече, в противен случай месото ще бъде сухо.

След това трябва да изключите фурната, но не изваждайте тавата и дори не отваряйте вратичката, за да не изчезне топлината. Оставете така в рамките на 3-4 часа.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft