Дай ми 3 патладжана и малко домати, и ще ти спретна такава манджичка, че пръстите ще си оближеш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дай ми 3 патладжана и малко домати, и ще ти спретна такава манджичка, че пръстите ще си оближеш:
Дай ми 3 патладжана и малко домати, и ще ти спретна такава манджичка, че пръстите ще си оближеш:
13435
Източник: gotvach.bg
Дай ми 3 патладжана и малко домати, и ще ти спретна такава манджичка, че пръстите ще си оближеш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните са същински Божи дар - приготвени правилно, на вкус могат да надминат дори месото. Ако сте любители на този красив на цвят и леко нагарчащ на вкус зеленчук, днес сме ви приготвили истинско вълшебство от патладжани - патладжани на фурна в доматен сос .

Звучи лесно и бързо, и наистина е такова! Тази лятна гозба с патладжани ще ви е пръв помощник в случаите, когато трябва да направите "от нищо - нещо". Шепа продукти, а резултатът е завидно добър. Ето как се правят тези вкусни патладжани в доматен сос на фурна:

Патладжани в доматен сос

Продукти:

3 патладжана

400 гр.домати от консерва (белени, може и да настържете пресни)

3-4 скилидки чесън

брашно за овалване

олио - за пържене

сол

универсална зеленчукова подправка

магданоз

1 с.л.захар

Приготвяне:

Обелете патладжаните и ги нарежете на колелца (ако са по-малки, може и на филийки по дължина). Сложете резенчетата патладжан в купа, посолете ги добре и покрийте със студена вода. Оставете така за около 20 минути. Излейте водата от патладжаните, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия.

Загрейте олио за пържене. Потопете патладжаните в брашно от двете страни и изпържете до златисто. В подходяща тава за печене сложете част от консервираните, белени домати. Намачкайте с вилица и подредете отгоре патладжаните. Върху патладжаните сложете и останалата част от доматите. Овкусете със сол, поръсете със захарта и долейте 1/2 ч.ч. вода. Поръсете със счукан чесън и зеленчукова подправка (или използвайте любимите ваши подправки). Изпечете в загрята фурна до готовност, докато ястието се сгъсти и остане на мазнина. Преди поднасяне гарнирайте с прясно нарязан магданоз. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft