Патладжаните са същински Божи дар - приготвени правилно, на вкус могат да надминат дори месото. Ако сте любители на този красив на цвят и леко нагарчащ на вкус зеленчук, днес сме ви приготвили истинско вълшебство от патладжани - патладжани на фурна в доматен сос .
Патладжани в доматен сос
Продукти:
3 патладжана
400 гр.домати от консерва (белени, може и да настържете пресни)
3-4 скилидки чесън
брашно за овалване
олио - за пържене
сол
универсална зеленчукова подправка
магданоз
1 с.л.захар
Приготвяне:
Обелете патладжаните и ги нарежете на колелца (ако са по-малки, може и на филийки по дължина). Сложете резенчетата патладжан в купа, посолете ги добре и покрийте със студена вода. Оставете така за около 20 минути. Излейте водата от патладжаните, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия.
Загрейте олио за пържене. Потопете патладжаните в брашно от двете страни и изпържете до златисто. В подходяща тава за печене сложете част от консервираните, белени домати. Намачкайте с вилица и подредете отгоре патладжаните. Върху патладжаните сложете и останалата част от доматите. Овкусете със сол, поръсете със захарта и долейте 1/2 ч.ч. вода. Поръсете със счукан чесън и зеленчукова подправка (или използвайте любимите ваши подправки). Изпечете в загрята фурна до готовност, докато ястието се сгъсти и остане на мазнина. Преди поднасяне гарнирайте с прясно нарязан магданоз.