Дайте медал на този, който е измислил рецептата! Само 300 грама кайма, а излизат цяла тенджера...
18 Октомври 2023
79150
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти:
- 1 глава кромид лук
- 300 грама зеле
- 1 едър морков
- 300 грама кайма
- ¼ чаена лъжичка сол
- ¼ чаена лъжички мелен черен пипер
- 2 яйца
- 150 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- В купа настържете зелето на едно ренде. Обелете и настържете моркова и лука също на едро ренде.
- Поставете в съда и добавете каймата.
Сложете солта и черния пипер, яйцата и брашното и разбъркайте добре.
Сложете тигана на котлона, сипете олио и щом загрее- сложете 1 супена лъжица от сместа. Разстелете, за да се оформи и след това поставете още от сместа. Изпържете до златисто, обърнете и повторете от другата страна.
Извадете, сложете върху салфетка за 1-2 минути и след това поднесете.
Поднесете топли с гарнитура или сос по избор.
Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за кайма.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари