Дал Тадка - леща по индийски
6 Декември 2012
46017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Лещата се сварява за 20 мин, като на една чаша леща се слагат 2,5 чаши вода. През това време се разтопява 25 грама масло в тиган (ако постите, може да използвате и друг вид мазнина). Добавя се ситно нарязаният лук, пиперките, нарязани на парченца, лютият пипер, синапеното семе, куркума, чесън, кимион, къри, сол на вкус. Разбърква се. Оставя се на котлона за няколко минути, след което „тадка”-та е готова. Прибавя се към лещата и се разбърква. Оставя се да поври допълнително 5 минути, за да може лещата да поеме вкусовете и аромата на „тадка”-та.
Може да сервирате в дълбока купа с изсушена чушка или с топка сварен ориз, полят с разтопено масло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари