Дал Тадка - леща по индийски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Дал Тадка - леща по индийски
Дал Тадка - леща по индийски
admin
Добавена от: admin
46017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. червена леща (или смес от различни сортове)
1 средно голяма глава лук
2 зелени пиперки
1 ч.л. лют червен пипер
3 с.л. настъргани домати
1 скилидка чесън
25 гр. масло
1/2 ч.л. прясно смлян кимион
1/3 ч.л. куркума
1/2 ч.л синапено семе
1 с.л. къри
1/2 ч.л. сух кориандър
сол

Лещата се сварява за 20 мин, като на една чаша леща се слагат 2,5 чаши вода. През това време се разтопява 25 грама масло в тиган (ако постите, може да използвате и друг вид мазнина). Добавя се ситно нарязаният лук, пиперките, нарязани на парченца, лютият пипер, синапеното семе, куркума, чесън, кимион, къри, сол на вкус. Разбърква се. Оставя се на котлона за няколко минути, след което „тадка”-та е готова. Прибавя се към лещата и се разбърква. Оставя се да поври допълнително 5 минути, за да може лещата да поеме вкусовете и аромата на „тадка”-та.
Може да сервирате в дълбока купа с изсушена чушка или с топка сварен ориз, полят с разтопено масло. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft