
Разбийте жълтъците със захарта.
Угасете содата в киселото мляко, разбъркайте и оставете сместа да престои в продължение на няколко минути. Трябва да шупне.
Добавете към сместа с жълтъци нишестето, брашното и шупналото кисело мляко. Разбъркайте добре, за да не се образуват бучки (може да добавяте киселото мляко на части).
Внимателно добавете разбитите на сняг белтъци, заедно със солта и олиото. За първата палачинка в тигана добавете една капка олио, след това не е необходимо да слагате олио при пърженето. Изпържете (изпечете) тънки палачинки, обръщайте ги с помощта на шпатула. Подреждайте готовите палачинки върху плоска чиния, като ги мажете с масло.
Можете да ги поднесете както са, или с плънка по желание - солена или сладка.
Добър Апетит !!!