Датски козунак със сушени плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Датски козунак със сушени плодове
Датски козунак със сушени плодове
admin
Добавена от: admin
16935
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр брашно
2 яйца
80 гр. захар
5 с.л. ром
100 гр. микс от сушени плодове
1 ч.л. лимонови кори
20 гр. прясна мая
250 мл. топло прясно мляко
100 гр. разтопено масло
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил
1/4 ч.л. кориандър
щипка карамфил
щипка сол
100 гр. галета
250 гр. пудра захар
4 с.л. лимонов сок

Нарежете на ситно сушените плодове и ги накиснете за 1 час в рома. През това време замесете тестото от брашното, маята, захарта, млякото, лимоновата кора, подправките, солта и яйцата.
Замесете добре тестото, така че да не лепне, и оставете да втаса.
Изцедете сушените плодове, оваляйте ги в брашно и ги замесете с тестото. Оставете отново да втаса и когато е готово, го сложете в предварително намаслена, набрашнена и поръсена с галета тава.
Печете козунака в предварително загрята фурна до 200 градуса, до готовност.
Извадете козунака, оставете го леко да се охлади и го извадете внимателно от тавата (формата). Пригответе глазурата, като смесите пудрата захар с лимоновия сок и залейте с нея топлия козунак.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft