Два вълшебни крема и всичко се пече заедно! Грандиозна орехова торта - влажна, сочна, с фантастичен вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Два вълшебни крема и всичко се пече заедно! Грандиозна орехова торта - влажна, сочна, с фантастичен вкус:
Два вълшебни крема и всичко се пече заедно! Грандиозна орехова торта - влажна, сочна, с...
1538
Източник: За Жената
Два вълшебни крема и всичко се пече заедно! Грандиозна орехова торта - влажна, сочна, с фантастичен вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Грандиозна орехова торта с шоколадова глазура, която отсега нататък ще правите редовно.

Сладко лакомство, пълно с вкус на ядки, което ще плени и малки, и големи.

Интересното е, че тортата се пече на няколко етапа - заедно с блатовете и крема. Получава се истинска симфония от вкусове, сочна и много интересна на вкус.

Запишете си необходимите продукти:

Грандиозна орехова торта с шоколадова глазура

Продукти:

(обем на чашата 200 ml)

  • 1 чаша прясно мляко
  • 3 яйца
  • 1 чаша гранулирана захар
  • 2 чаши обикновено брашно
  • 1 чаша растително масло
  • 1 чаша смлени орехи
  • бакпулвер (1 опаковка)

За крема:

  • 500 мл прясно мляко
  • 6 супени лъжици кристална захар
  • 2 опаковки ванилова захар
  • 4 супени лъжици грис
  • 100 г шоколад за готвене
  • 150 г смлени орехи

За сиропиране:

  • 300 мл прясно мляко

За глазурата:

  • 100 г шоколад за готвене
  • 100 мл сметана за разбиване

Приготвяне:

Чукнете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте с миксер.

яйца и захар

Снимка: YouTube

Докато разбивате, добавете млякото и олиото. Изключете миксера и добавете брашното към сместа.

След това добавете бакпулвера и смлените ядки и внимателно разбийте всички съставки.

тесто с брашно и орехи

Снимка: YouTube

Намажете тава за печене (30 х 20 см) с олио. Изсипете половината от готовото тесто и го заравнете.

тесто в тавата

Снимка: YouTube

слой тесто

Снимка: YouTube

Поставете тестото в предварително загрята фурна и  печете 10 минути на 180°C.

Изсипете млякото в тенджера, добавете захарта и ваниловата захар.

След това добавете гриса и разбъркайте с бъркалка. Всичко се разбърква и се оставя да заври.

шоколад в крема

Снимка: YouTube

Разбърквайте докато варите и когато сместа започне да завира намалете котлона. Добавете шоколада и разбъркайте докато се разтопи.

шоколадов крем

Снимка: YouTube

Свалете от котлона, добавете ядките и разбъркайте.

шоколадов крем с ядки

Снимка: YouTube

орехов крем с шоколад

Снимка: YouTube

Горещият крем се изсипва върху изпеченото тесто и се разстила.

орехов крем върху блата

Снимка: YouTube

Изсипете втората половина от тестото и го разпределете по цялата повърхност. 

тесто върху крема

Снимка: YouTube

Печете още 25 минути на 180°C.

изпечена торта

Снимка: YouTube

Изпеченият блат се залива с мляко.

сиропиране с мляко

Снимка: YouTube

Глазура:

Шоколадът се начупва в тиган и се залива със сметаната, разтапя се на слаб огън.

шоколад в сметана

Снимка: YouTube

Залейте тортата с горещата глазура и я намажете по цялата повърхност.

шоколадова глазура

Снимка: YouTube

глазура за торта

Снимка: YouTube

Оставете да се охлади до стайна температура, след което поставете тортата в хладилника.

нарязване торта

Снимка: YouTube

След като извадим тортата от хладилника, можем да я нарежем и сервираме.

парчета торта

Снимка: YouTube

парче орехова торта

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит!

орехова торта сочност

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft