Бананов шедьовър за нула време - без печене и без да омажеш цялата кухня! Лесно и мега вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бананов шедьовър за нула време - без печене и без да омажеш цялата кухня! Лесно и мега вкусно:
Бананов шедьовър за нула време - без печене и без да омажеш цялата кухня! Лесно и мега вкусно:
13590
Бананов шедьовър за нула време - без печене и без да омажеш цялата кухня! Лесно и мега вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Банановите десерти оглавяват списъка с любимите ни лакомства. Този мек и апетитен плод изглежда сякаш създаден за целта! От него могат да се приготвят огромно разнообразие от домашни лакомства, от най-простите до най-сложните и изискани.

Ние си имаме 2 любими рецепти за  десерти с банани без печенеБанановият пай в тиган става мек и нежен, с неустоима карамелена коричка. А банановият купол с извара и шоколад ще се превърне във вашият любим десерт веднага щом отхапете първата хапка. Ето рецептите на тези два превкусни сладкиша с банани :

Обикновени бананови десерти без печене:

бананов пай в тиган

Бананов пай в тиган

Продукти:

1 яйце

125 г захар

1 щипка сол

150 мл кисело мляко

30 г масло

250 г брашно

10 г бакпулвер

2 банана

Приготвяне:

Разбийте яйцето със 100 г захар и щипка сол. Налейте киселото мляко, разтопеното масло и разбъркайте добре. Внимателно разбъркайте брашното с бакпулвера в рядкото тесто.

Намажете тиган с масло и поръсете с останалата захар. Разстелете банановите резени на дъното и ги покрийте с тестото. Покрийте тигана с капак и гответе пая на слаб огън за около 40 минути.

Обърнете и изпечете и другата страна на пая, ако е необходимо, като я обърнете внимателно върху хартия за печене (или широка чиния). Поръсете с пудра захар, ако желаете, преди сервиране.

бананов купол с шоколад

Бананов купол с шоколад без печене

Продукти:

6 банана

200 г извара

200 г сирене маскарпоне

150 г черен шоколад

2 с.л. кафява захар

4 капки ванилов екстракт

орехи на вкус

Приготвяне:

Смесете изварата със захарта и екстракта от ванилия, добавете маскарпоне и разтопен шоколад. Разбийте съставките до гладка смес.

Изсипете във формата на правоъгълник част от изварено-шоколадовата смес върху плоска чиния.

Слоят трябва да е малко по-голям от дължината на бананите. След това подредете в средата 3 обелени банана. Покрийте бананите с крем. Редувайте слоевете по този начин, като първо поставяте 2, а след това 1 банан, за да направите купол (както е показано във видеото).

Поръсете десерта с наситнени орехи и оставете в хладилника за 1 час. По желание можете да украсите с шоколад.

Ето и видео с подробната рецепта:

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft