Два пъти седмично от тази храна ще ви защити от рак на гърдата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Два пъти седмично от тази храна ще ви защити от рак на гърдата
128174
Снимков материал: pixabay.com
Два пъти седмично от тази храна ще ви защити от рак на гърдата

Знаете ли, че можете да се предпазите от  рак на гърдата само с две порции мазна риба на седмица? Според ново китайско проучване, публикувано в British Medical Journal, шансовете за рак на гърдата могат да бъдат намалени с 14 процента,, ако хконсумирате сьомга най-малко два пъти седмично.

 

Рибата ни дава омега-3 мастни киселини, които са важни за развитието на мозъка и намаляват възпалителните процеси в сърдечно-съдовата система и основните системи на тялото.

 

Изследователите предполагат, че дори и в богатите страни, като Великобритания, 9 от 10 деца и две трети от възрастните никога не консумират мазна риба.

Учени са анализирали данните от 26 изследвания на Азия, САЩ и Европа, в които са включени 80 000 участници и повече от 20 000 жени, засегнати от рак на гърдата.

 

Последното проучване показва, че само 0,1% повече енергия, или 0.1 допълнителни грама на ден, което идва от омега-3 мастни киселини, води до 5 на сто по-малък риск от рак. За да се постигне това, всяка жена трябва да яде два пъти седмично риби като сьомга, сардини или скумрия.

Можете да използвате и бяла риба като треска, която също е здравословна, но съдържа по-малко омега-3 мастни киселини.
Жените в Азия са най-малко засегнати от рак на гърдата, поради високата им консумация на риба.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft