Две рецепти за баница с месо за Стефановден, която непременно трябва да присъства на трапезата
26 Декември 2016
35770
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
- 1 опаковка кори за баница - 500 гр.
- 250 гр. кайма
- 3 яйца
- 200-300 гр. сирене
- 1 средно голяма глава стар лук
- краве масло
- олио
- черен пипер
- червен пипер
- сол
Приготвяне:
- Каймата и лукът се задушават на тиган в малко масло (олио, а може и смес). Овкусяват се с черен пипер, червен пипер и сол (по желание може да добавите и други подправки по Ваш вкус).
- Прибавят се две твърдо сварени яйца, настъргани на едро ренде.
- Отделно сиренето се натрошава и се разбърква с едно сурово яйце.
- Баницата се реди като всеки лист се маже с масло/олио, а през лист се редуват двете плънки - тази от сиренето, разбъркано с яйцето и тази с каймата.
- На последните 2-3 листа не се нито слага плънка, нито сирене.
- Полива се с олио и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
- След изпичане се напръсква с вода и се завива с кърпа за да омекне.
- След 1/2-1 час е готова за консумиране
- 500 г фини кори
- 500 г кайма
- 2 глави лук
- 3 бр.
яйца
250 мл газирана вода
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Каймата се разбива с малко вода да стане на каша. Добавя се лукът и се слага на котлона докато се изпари водата. Прибавят се чубрицата и черният пипер. В намаслена тава се слага 1 кора. Върху нея се слагат 2 намачкани кори. Сипва се част от каймата. Пак се слагат 2 намачкани кори и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с 2 цели кори. Нарязва се на парчета и се залива със смес от газираната вода, яйцата и олиото. Пече се в силно загрята фурна до готовност.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари