Две рецепти за баница с месо за Стефановден, която непременно трябва да присъства на трапезата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Две рецепти за баница с месо за Стефановден, която непременно трябва да присъства на трапезата
Две рецепти за баница с месо за Стефановден, която непременно трябва да присъства на трапезата
35770
Две рецепти за баница с месо за Стефановден, която непременно трябва да присъства на трапезата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Баница с месо за Стефановден

  • 1 опаковка кори за баница - 500 гр.
  • 250 гр. кайма
  • 3 яйца
  • 200-300 гр. сирене
  • 1 средно голяма глава стар лук
  • краве масло
  • олио
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол

Приготвяне:

  • Каймата и лукът се задушават на тиган в малко масло (олио, а може и смес). Овкусяват се с черен пипер, червен пипер и сол (по желание може да добавите и други подправки по Ваш вкус).
  • Прибавят се две твърдо сварени яйца, настъргани на едро ренде.
  • Отделно сиренето се натрошава и се разбърква с едно сурово яйце.
  • Баницата се реди като всеки лист се маже с масло/олио, а през лист се редуват двете плънки - тази от сиренето, разбъркано с яйцето и тази с каймата.
  • На последните 2-3 листа не се нито слага плънка, нито сирене.
  • Полива се с олио и се пече около 30 минути в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.
  • След изпичане се напръсква с вода и се завива с кърпа за да омекне.
  • След 1/2-1 час е готова за консумиране

 

Баница с кайма за Стефановден

  • 500 г фини кори
  • 500 г кайма
  • 2 глави лук
  • 3 бр.
яйца
  • 250 мл газирана вода
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
    Каймата се разбива с малко вода да стане на каша. Добавя се лукът и се слага на котлона докато се изпари водата. Прибавят се чубрицата и черният пипер. В намаслена тава се слага 1 кора. Върху нея се слагат 2 намачкани кори. Сипва се част от каймата. Пак се слагат 2 намачкани кори и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с 2 цели кори. Нарязва се на парчета и се залива със смес от газираната вода, яйцата и олиото. Пече се в силно загрята фурна до готовност.

    Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft