В Индия съществува истински култ към чесъна. Той присъства в почти всяка храна и в много от лечебните отвари, настойки и мехлеми. Вижте най-популярните от тях
Първата.
* Втората. Изчистват се 350 грама чесън, скилидките се измиват с хладка вода и два пъти се прекарват през мелничка за месо. Получената чеснова пяна се прибира в стъклен съд, където добавяме 200 грама спирт. Оставяме съда да почива 10 дни в тъмна стая, след което прецеждаме. Целебната настойка се съхранява в хладилник и от нея се приема на капки по схема.
Трябва да знаете, че курсът за подмладяване продължава няколко седмици. Той приключва когато чесновата настойка свърши. Тя се пие на капки, които смесваме с по 30-50 ml прясно мляко. Млечно-чесновата смес изпиваме половин час преди ядене три пъти на ден.
Схемата на прием е следната: първи ден – една капка преди закуска, две преди обяд, три преди вечеря. Втори ден – 4 на закуска, 5 на обяд, 6 на вечеря, и т.н. На всеки прием увеличаваме с по една капка, докато стигнем до 15, това е на закуска през шестия ден. На обяд в същия ден намаляваме с една капка. Постепенното намаляване продължава, докато вечерта на десетия ден отново се стигне само до една капка от сместта.
След това взимате– по 25 капки, всеки ден до пълното им изчерпване.
Тази рецепта за подмладяване е изключително силна и не може да се прави по-често от веднъж на пет години!