Има ли нещо по-вкусно от прясно изпечен ябълков сладкиш ? Само ароматът му може да накара лигите ти да потекат! Такъв е и днешният сладкиш с ябълки , който е толкова вкусен, че една порция със сигурност няма да ви е достатъчна. Той е лек, нежен, ефирен и топящ се, докато го похапваме.
Ябълковият сладкиш, готов за нула време и с шепа съставки
• Яйца - 3 бр.
• Пшенично брашно 150 гр.
• кисело мляко 3 супени лъжици
• сода 0,5 ч. л.
• захар 100 гр.
• ябълка 2 бр.
Подготовка:
Най-напред започнете с разбиването на захарта и яйцата. След което към тях прибавете и киселото мляко. Бъркайте, докато всички съставки се смесят и се получи еднородна консистенция.
В купата при яйчената смес прибавете предварително пресятото брашно, заедно със содата.
Ябълките се измиват, почистват и нарязват на малки кубчета.
Изсипете ги в тавичка, покривате ги със сместа и ги оставяте в микровълновата печка за 10 минути на максимална мощност. Ако прецените, че времето не е достатъчно, печете още малко и след това вадите сладкиша. Когато се охлади, обърнете го върху красив поднос, пригответе си чаша чай или кафе и го похапнете. Да ви е сладко!