Замесете тесто от брашното, водата и солта - трябва да бъде средно твърдо. Оставете го покрит да почива в продължение на половин час, може и по-дълго. Разделете тестото на топки и всяка разточете с точилка на тънък кръг с размер малко по-голям от тавата, в която ще се пече баницата. Ръсете корите щедро с брашно, докато точите, за да не залепва тестото по точилката и работния плот.
Всяка кора с помощта на точилката прехвърлете директно върху нагорещения плот на печката или в предварително загрят достатъчно голям тиган (може да използвате още тава за пица или да опърлите корите на решетката на фурната). Опърлете я за 15 секунди от едната и от другата страна (само за да получи кафяви петна) и я поставя в голям найлонов плик или в съд с капак, за да омекне.
Докато едната кора се пече, разточете следващата. Когато всички кори са изпечени, ги оставете добре прибрани да изстинат напълно.
След като изстинат, ги извадете от съда.
Разбийте сиренето и яйцата, добавете млякото (минералната вода) и малко олио. В намазнена тава сложете една кора, поръсете я с олио, нанесете богато от плънката, покрийте със следващата кора и продължете в същия ред, докато се изчерпат продуктите и плънката.
Наръсете кора с плънка, поръсете с олио и пъхнете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 200 ° С за около 30 - 40 минути или докато добре покафенее.
Няма по-хубави кори от тези. Изпечените кори може да се замразяват, така че най-добре пригответе двойна доза и половината замразете.