Двойно пухкав кекс с газирана вода - рецептата на месеца за вкусен домашен сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Двойно пухкав кекс с газирана вода - рецептата на месеца за вкусен домашен сладкиш:
Двойно пухкав кекс с газирана вода - рецептата на месеца за вкусен домашен сладкиш:
107725
Двойно пухкав кекс с газирана вода - рецептата на месеца за вкусен домашен сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не е необходимо да имате мляко, кисело мляко или масло в хладилника, за да изпечете вкусен кекс . Газираната вода, използвана в тази рецепта, е прост и достъпен продукт. Можете да използвате обикновено какао на прах за пълнеж, но можете да го замените с всякакви пресни, сушени плодове или конфитюр. Повярвайте, сладкишът ще бъде много вкусен! Ето рецептата за този двойно пухкав кекс с газирана вода :

Двойно пухкав кекс с газирана вода

Продукти:

200-220 гр. пшенично брашно

120 гр.

захар

130 мл минерална газирана вода

130 мл олио

3 яйца

1 ч.л.бакпулвер

1,5 с.л. какао на прах

Приготвяне:

Изсипете всички яйца в купа, където е удобно да разбиете с миксер и добавете захарта. Ако искате, можете да добавите и пакетче ванилова захар или щипка ванилия. Разбийте всичко с миксер, докато се образува богата гъста пяна

След това изсипете газираната вода, растителното масло, добавете бакпулвер. Най -важното е, водата да е силно газирана, така че тестото да бъде по-пенливо. Пресейте брашното и добавете към тестото на части. Сложете малко и разбъркайте, след което сложете следващата част. Добавете цялото брашно по този начин. Приготвеното тесто ще бъде фино поресто, въздушно, леко мазно.

Пригответе формата за печене: Намажете я с малко олио, поръсете с тънък слой брашно, грис или галета. Ако имате силиконова форма, можете да пропуснете тази стъпка - изпеченият кекс ще се извади лесно. Разделете цялото количество тесто на 3 части. Изсипете част 1 във формата.

Разделете какаото на прах наполовина н вода и равномерно поръсете тестото във форма за печене. Поставете отгоре втората част тесто, поръсете с какао и сложете останалото тесто. Поставете сладкиша в предварително загрята до 200 градуса фурна и печете 40-45 минути. Можете да използвате клечка за зъби, за да проверите дали е изпечен.

Изпеченият кекс ще бъде добре бухнал, мек и пухкав. Извадете го от формата и оставете леко да се охлади върху решетка. След това нарежете и сервирайте. Много вкусно!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft