100 г пуешко филе
50 г див ориз
50 г ориз Басмати
1 кубче зеленчуков бульон
1 кубче пилешки бульон
1 жълта чушка
30 г сушени домати
10 мл зехтин за мариноване
Сушените домати се мариноват в зехтина за около 30 минути.
Пуешкото филе се нарязва на лентички и се маринова в зехтина от сушените домати 1–2 часа, нанизва се на шишове и се пече на скара или на грил тиган по 1 минута от всяка страна.
В дълбок съд с 500 мл вода се слага кубчето стрит зеленчуков бульон, прибавя се оризът „Басмати” и се вари до готовност, като се разбърква, за да не слепне.
В друг съд с разтворения пилешки бульон по същия начин се приготвя дивият ориз.
Двата ориза се отцеждат добре. След това внимателно се смесват.
В чинията за сервиране се оформя оризово канапе. Върху него се подреждат сушените домати и жълтата чушка. Поднася се с шишовете пуешко филе.