800 г кондензирано мляко
1 ч.ч. цедено кисело мляко
3 опак. желатин
1 ч.ч. вермут
12 бишкоти
какао
ванилия
подсладител
За украсата:
крокан
Време: 180 минути
Кондензираното мляко (800 г) се овкусява с подсладителя и се ароматизира с ванилията. Смесва се с прецеденото кисело мляко (1 ч.ч.) и се разбива с миксера. Желатинът (3 опак.) се залива с вода и се оставя да набъбне, след което се слага в млечната смес и всичко се разбърква. След това сместа се разделя на две равни части. В едната част се добавя разтвореното с малко топло прясно мляко какао и се разбърква, докато тя добие равномерен цвят. Бишкотите (12 бр) се топят във вермута (1 ч.ч.) и се нареждат във форма за торта. Върху тях се изсипва кафявата смес. Формата се слага в хладилника, за да се стегне кафявият крем. След това се изважда и се добавя белият крем. Отгоре и отстрани се поръсва с крокан. Тортата се слага в камерата на хладилника или във фризера. Преди да се поднесе се декорира с шоколад, крокан или ядки - според вкуса.