Двуцветна сладоледена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Двуцветна сладоледена торта
Двуцветна сладоледена торта
admin
Добавена от: admin
19191
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г кондензирано мляко
1 ч.ч. цедено кисело мляко
3 опак. желатин
1 ч.ч. вермут
12 бишкоти
какао
ванилия
подсладител

За украсата:
крокан
 

Време: 180 минути

Кондензираното мляко (800 г) се овкусява с подсладителя и се ароматизира с ванилията. Смесва се с прецеденото кисело мляко (1 ч.ч.) и се разбива с миксера. Желатинът (3 опак.) се залива с вода и се оставя да набъбне, след което се слага в млечната смес и всичко се разбърква. След това сместа се разделя на две равни части. В едната част се добавя разтвореното с малко топло прясно мляко какао и се разбърква, докато тя добие равномерен цвят. Бишкотите (12 бр) се топят във вермута (1 ч.ч.) и се нареждат във форма за торта. Върху тях се изсипва кафявата смес. Формата се слага в хладилника, за да се стегне кафявият крем. След това се изважда и се добавя белият крем. Отгоре и отстрани се поръсва с крокан. Тортата се слага в камерата на хладилника или във фризера. Преди да се поднесе се декорира с шоколад, крокан или ядки - според вкуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft