Ако ви е омръзнало от бабини рецепти, днес имаме за вас нещо изпитано от тефтера на дядо . Да, правилно - дядо също е бил кулинар и знае туй-онуй за вкусните гозби.
Дядовият патладжан
Продукти:
2 големи патладжана
1 голям домат
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
6 с.л. майонеза
4 с.л. зхтин
5-6 скилидки чесън
2 щипки черен пипер
Приготвяне:
Патладжаните се разрязват на две по дължина и се заливат с гореща вода. Престояват така 25 минути. След това се отцеждат и подсушават добре.
Пекат се върху хартия за печене до омекване.
Готовите патладжани се мажат със зехтин, а след това със смес от сирене, счукан чесън и черен пипер. Най-отгоре се покриват с резени домат.
Пекат се 1 час под фолио на 200 градуса.
След това фолиото се отвива, патладжаните се поръсват с настърган кашкавал и се допичат само отгоре, докато кашкавалът се зачерви.
Да ви е сладко!