1 кг. брашно
200 мл кисело мляко
200 мл прясно мляко
1 кубче мая
3 супени лъжици сол
3 супени лъжици захар
100 мл олио
4 яйца
около 400 гр. кренвирши
От всички продукти се замесва тесто и се оставя да втасва на топло. Втасалото тесто се разделя на 4 части. Взема се една топка и се разделя на малки топки. Всяко топче се разточва в кръг, реже се под формата на цвете и върху всяко листче се поставя по едно парченце кренвирш. Кренвиршите се завиват с тестото (като на снимката), събират се всички части навътре и се пъха във формичка за мъфини. Може да оформите всички 4 части от тестото по различен начин, така че да се получат питки и кифлички с различни форми. Едната част може да раззточите на кора и в единия край да сложите цял кренвирш и да навиете на руло. Рулото нарежете на парчета, които също можете да изпечете във форма за мъфини.
Готовите питки и кифлички изпечете на 180-200 градуса, в зависимост от печката - до зачервяване (около 20 минути).
Получават се много меки, вкусни и декоративни кифлички.