За шоколадовите торички:
6 супени лъжици масло
1 шоколад за готвене
4 яйца
1/3 чаша пудра захар
1/2 супена лъжица сол
1/4 чаша брашно
За карамела:
1 супена лъжица захар
1/2 чаша сметана
6 супени лъжици масло
1/2 лъжица ванилова захар
За тортичките:
Маслото разтопете на водна баня и в него добавете шоколада, за да се разтопи. Докато се стопи шоколадът, в друг съд разбийте 2 яйца и 2 жълтъка, след това добавете пудрата захар и солта. С постоянно разбъркване постепенно добавете и брашното. Сместа с масло и шоколад добавете към яйчената смес и разбъркайте, докато всички съставки се съединят. Намажете керамични чашки за кафе с масло и наръсете със захар цялата повърхност на чашата. Със сместа напълнете 3/4 от обема на чашите и ги оставете в хладилник за 15 минути. След това подредете чашките в тава за печене и печете 25-30 минути.
За карамела:
Захарта поставете в тенджерка на слаб огън да се стопи, като от време на време разбърквате. След като се разтопи, добавете маслото, малко сол, ванилия и сметаната. Разбийте на пяна сместа и я прецедете през цедка. С приготвения карамел залейте тортичките, докато са топли.