Десерт, който ме плени от първата хапка: няма нужда да стоите до котлона и се приготвя за 10 минути

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Десерт, който ме плени от първата хапка: няма нужда да стоите до котлона и се приготвя за 10 минути
Десерт, който ме плени от първата хапка: няма нужда да стоите до котлона и се приготвя за 10 минути
5509
Десерт, който ме плени от първата хапка: няма нужда да стоите до котлона и се приготвя за 10 минути
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

ързите и в същото време вкусни рецепти за сладки са истинско спасение за всяка домакиня. Днес искам да ви предложа необичайна и проста рецепта за торта, наречена „Curd Hut“.

Лесно, здравословно и вкусно! И най-важното - не се изисква печене!

съставки:

  • извара (9%) - 600 г
  • масло 100гр
  • захар 3-4 с.л.
  • ванилова захар - 1 ч.ч.
  • мляко 100 мл
  • банан 2 бр.
  • бисквити - 15 бр.

За украса:

  • шоколад - 100гр
  • кокосови стърготини 4 ч.л

КАК СЕ ПРИГОТВЯ:

Да започнем със съставките: ще ви трябват 600 г извара (аз използвах 9%). Към изварата добавете 4 с.л. захар, 1 ч.л. ванилова захар и 100 г меко масло.

Разбъркайте всичко това с блендер до гладкост.

Основната съставка е пясъчно тесто. Избрах сладки с вкус на печено мляко, за предпочитане с правоъгълна форма.

Оваляйте сладките в топло мляко (около 40 градуса), за да омекнат и да залепнат добре за фолиото.

Следващата стъпка ще бъде полагането: правим 5 реда, всеки с 3 бисквитки.

Нанесете равномерно изварения крем върху бисквитките.

Ако искате разнообразие може да направите крема шоколадов като добавите какао или разтопен шоколад. За интересен вкус и външен вид в центъра добавям 2 банана. Можете да ги замените с едри ягоди.

Следващата стъпка е да свържете краищата на бисквитките, образувайки колиба. Завийте с фолио от двете страни и приберете в хладилника за 1,5-2 часа.

След втвърдяване на крема десертът се прехвърля внимателно в поднос или чиния.

Реших да украся тортата с разтопен шоколад с помощта на хартиен пош. И поръсени кокосови стърготини върху шоколада, но можете да използвате и ситно смлени ядки.

Крайният резултат е също толкова вкусен! Въпреки че приготвянето му отне само 10 минути (без да броим времето в хладилника), резултатът ще ви удиви с вкуса си.

За мен тази торта беше истинско откритие, с нежен вкус и консистенция, напомняща на глазирано сирене. Препоръчвам да опитате, сигурна съм, че и на вас ще ви хареса

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft