ързите и в същото време вкусни рецепти за сладки са истинско спасение за всяка домакиня. Днес искам да ви предложа необичайна и проста рецепта за торта, наречена „Curd Hut“.
съставки:
- извара (9%) - 600 г
- масло 100гр
- захар 3-4 с.л.
- ванилова захар - 1 ч.ч.
- мляко 100 мл
- банан 2 бр.
- бисквити - 15 бр.
За украса:
- шоколад - 100гр
- кокосови стърготини 4 ч.л
КАК СЕ ПРИГОТВЯ:
Да започнем със съставките: ще ви трябват 600 г извара (аз използвах 9%). Към изварата добавете 4 с.л. захар, 1 ч.л. ванилова захар и 100 г меко масло.
Разбъркайте всичко това с блендер до гладкост.
Основната съставка е пясъчно тесто. Избрах сладки с вкус на печено мляко, за предпочитане с правоъгълна форма.
Оваляйте сладките в топло мляко (около 40 градуса), за да омекнат и да залепнат добре за фолиото.
Следващата стъпка ще бъде полагането: правим 5 реда, всеки с 3 бисквитки.
Нанесете равномерно изварения крем върху бисквитките.
Ако искате разнообразие може да направите крема шоколадов като добавите какао или разтопен шоколад. За интересен вкус и външен вид в центъра добавям 2 банана. Можете да ги замените с едри ягоди.
Следващата стъпка е да свържете краищата на бисквитките, образувайки колиба. Завийте с фолио от двете страни и приберете в хладилника за 1,5-2 часа.
След втвърдяване на крема десертът се прехвърля внимателно в поднос или чиния.
Реших да украся тортата с разтопен шоколад с помощта на хартиен пош. И поръсени кокосови стърготини върху шоколада, но можете да използвате и ситно смлени ядки.
Крайният резултат е също толкова вкусен! Въпреки че приготвянето му отне само 10 минути (без да броим времето в хладилника), резултатът ще ви удиви с вкуса си.
За мен тази торта беше истинско откритие, с нежен вкус и консистенция, напомняща на глазирано сирене. Препоръчвам да опитате, сигурна съм, че и на вас ще ви хареса