Тофифи-сосът е идеален за много десерти, но ние имаме уникална и безумно вкусна рецепта за уникален сладкиш с него. Ако искате вашето лакомство да се помни дълго време, използвайте рецептата на главния готвач!
Тофифи-пудингът е класика на английската кухня. Както обикновените британци, така и представителите на кралското семейство не са безразлични към него. Традиционно се смята за перфектния зимен десерт, тъй като класическият пудинг се сервира горещ. Въпреки това, нашата рецепта ще бъде полезна по всяко време на годината и особено в облачна есенна вечер. Ето какви продукти са ви необходими за най-неустоимия Тофифи-пудинг :
Тофифи-пудинг
Продукти за тестото:
- масло - 165 гр
- захар - 440 гр
- Сол - 5 гр
- Екстракт от ванилия - 15 гр
- Яйце - 3 бр
- Брашно - 500 гр
- Бакпулвер - 14 гр
- Фурми - 325 гр
- Вода - 700 мл
- Сода - 14 гр
За тофифи соса:
- кафява захар - 750 гр
- сметана 38% - 450 мл
- Сол - 6 гр
- Екстракт от ванилия - 25 гр
- масло - 420 гр
Приготвяне:
Захарта и сметаната се варят 5 минути. Добавете сол и ванилов екстракт, оставете сместа да заври. Свалете от котлона. Когато масата леко се охлади, добавете меко масло. Охладете получения сос Тофифи (може да се замрази).
Смелете фурмите в блендер с добавка на вода. Оставете получената маса да заври, като непрекъснато разбърквате с бъркалка. Когато масата е близо до кипене, добавете сода, разбъркайте за 1-2 минути, след това извадете и охладете.
За тестото смесете маслото, ваниловия екстракт, захарта, солта в купа с шпатула. Добавете постепенно яйцето. След това добавете брашното и бакпулвера. Постепенно добавете охладени фурми и разбъркайте добре. Получената смес трябва да прилича на кексова.
Разпределете тестото за пудинг във формички от фолио от 90 г. Пече се на 180 градуса около 15 минути.
Залейте горещия пудинг със сос Тофифи на 2-3 дози и оставете да изстине за една нощ. Можете да замразите.