Десертен крем с Маскарпоне и вишни
22 Декември 2011
27285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
100 г бишкоти
сокът от 1 портокал
40 г натурален шоколад
листенца мента за украса
за крема:
400 г сирене Марскарпоне
150 г сладко от вишни
20 мл ликьор Амарето
1 ванилия
Сиренето „Маскарпоне“, сосът от сладкото, ликьорът и ванилията се смесват в купа и се разбъркват добре, за да се получи крем. В две високи чаши се разпределят вишните от сладкото.
Редят се бишкоти и се напояват с портокаловия сок. Слага се крем, сладко, бишкоти и се завършва с крем.
Поръсва се с настърган шоколад, украсява се с листенца мента и се оставя за 1 час в хладилник.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари