Десертен сос с вино
22 Декември 2011
2978
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
(за 1 порция):
100 г (червено) вино
30 г захар
1 лъжичка нишесте
лимонов сок
Кипва виното с 50 г вода и се прибавя захарта.
Нишестето се разтваря в малко вода, което се сипва в сместа, след като се е разтворила захарта.
С бъркане кипва.
Опитва се на киселина.
Сосът може да се поднесе топъл и студен.
Сервира се към кремове, пудинги и суфлета.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари