Този десерт бакабана е страшно вкусен и много лесен
Предлагаме ви рецептата за вкусния десерт от Суринам – бакабана. Като разберете и колко лесно се прави, със сигурност ще се превърне в част от менюто ви.
Ужасно вкусен и неподозирано лесен десерт бакабана
Трябват ни четири узрели банана, едно яйце, две лъжици прясно мляко, брашно, две лъжици кафява захар, олио за пържене, фъстъчено масло, щипка сол.
Първо е необходимо да си разбием яйцето заедно със захарта, брашното, прясното мляко и солта.
Всяка от тези бананови филийки я овалваме в сместа с млякото и яйцето. А после ги поставяме да се пържат в загрятата вече мазнина на котлона, а може и във фритюрник.
След като видим, че са придобили кафяв цвят, ги вадим от мазнината и ги поставяме на една хартия, за да се отцедят от нея добре. Стават страшно вкусни, а както виждате, са и повече от лесни и бързи за приготвяне.
Суринам е малка държава в Южна Америка, а в тамошните плантации работят много индонезийци. Те готвят родните си ястия, но с местни съставки като в страната се съчетават също европейски и напоследък и китайски вкусотии.
Така за период от близо един век в Суринам се заражда една съвсем нова като тип кухня с ястията от Южна Америка, Азия и Европа. Определено си заслужава да ги опитате, защото са различни и невероятно апетитни.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!