Десетминутен кекс с моркови и орехи - рецептата, която вече е любима на всички майки в социалните мрежи! Децата безропотно го ядат, нищо, че е със зеленчуци. Има плътна и леко влажна консистенция, която го прави особено сочен и мекичък - идеален за малки детски ръчички! Добавката на орехи пък го прави много хрупкав, нещо, което всеки любител на печивата с ядки ще оцени.
Десетминутен кекс с моркови и орехи
Продукти:
- 4 яйца
- 1,5 чаши захар (270 г)
- 1 чаша мляко (200 мл)
- 1 чаша олио (200 мл)
- 2,5 чаши брашно (300 г)
- 1 пакетче ванилова захар (5 г)
- 2 пакетчета бакпулвер (20 г)
- 1 чаша смлени орехи (110 г)
- 2 чаши настъргани моркови
- 1 чаена лъжичка канела (5 г)
Приготвяне:
1. Разбийте яйцата заедно със захарта на пяна (с миксер на висока скорост). Когато се сгъстят, добавете млякото и олиото и разбийте отново, докато се смесят.
Снимка: youtube
2. Пресейте брашното, бакпулвера и ванилията и ги добавете към сместа. Разбъркайте бавно с шпатула, за да остане сместа пенлива.
Снимка: youtube
3. Добавете ситно настърганите моркови, смлените ядки и канелата и продължете да бъркате.
Снимка: youtube
4. След като сме намазнали всяка част на формата за кекс с масло или маргарин, изсипваме сместа в нея.
Снимка: youtube
5. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Проверете с клечка за зъби дали сладкишът е добре изпечен.
Снимка: youtube
6. След като кексът се охлади, го извадете върху чиния за сервиране и поръсете с пудра захар по желание.
Снимка: youtube
Да ви е сладко!
Снимка: youtube