Деси Добрева приготви мъфини с ягоди и сподели рецептата-Снимки

вход през zajenata.bg
За Жената
Деси Добрева приготви мъфини с ягоди и сподели рецептата-Снимки
2314
Снимков материал: pixabay.com
Деси Добрева приготви мъфини с ягоди и сподели рецептата-Снимки

Народната изпълнителка Деси Добрева зарадва почитателите си. При това с нещо много вкусно.

За целта певицата реши да сподели една от най-сладките й тайни.

А именно как приготвя своите любими боровинкови мъфини със сметана и много ягоди.

Днес спретнах ето тези боровинкови мъфини със сметана и ягодки“, написа в личния си фейсбук профил изпълнителката. Тя поясни, че рецептата е част от книгата й „Лично и вкусно“.

Ето и рецептата за по-нетърпеливите от вас:

За мъфините /12 броя/:
- 300 г лимец брашно
- 1/4 ч.л. бурбонска ванилия на прах
- 1/4 ч.л. индийско орехче на прах
- 1/2 ч.л. джинджифил на прах
- 6 с.л. кокосова захар (или обикновена)
- 4 с.л. счукано ленено семе, накиснато в 150 мл вода
- 1 ч.л. сода, разтворена в 2 с.л. оцет
- 1 с.л. портокалови корички
- 1 с.л. лимонови корички
- 2 с.л. боровинки 
- около 250-300 мл вода 

За крема:
- 400 г заквасена сметана /20% масленост/ или 400 г маскарпоне, смесено с 3-4 с.л. кисело мляко (може цедено)
- 2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Накисвате счуканото ленено семе в 150 мл вода за няколко минути да се сгъсти.

2. В купа разбърквате брашното с ванилията и другите подправки, лимоновите и портокаловите корички, боровинките, захарта и накиснатото ленено семе.

3. Добавяте разтворената сода в оцета и разбърквате.

4. Добавяте брашното и водата, разбърквате и смилате с пасатор до получаване на гъста хомогенна смес /кексово тесто/.

5. Печете в силиконови формички за кексчета с дупка по средата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути. Проверявате кексчетата с клечка за зъби.

6. През това време разбърквате хубаво сметаната (или маскарпонето с киселото мляко) със захарта - получава се гъст крем.

7. Като се опекат кексчетата, охлаждате ги и с помощта на шприц пълните кексчетата като украсявате богато отгоре и отстрани, защото с повече крем е 100 пъти по-хубаво!

8. Отгоре турвате по една хубава ягодка!
Да ви е сладко! Очаквам ви на представянията на книгата ми "Лично и Вкусно" другата седмица в магазини "Зелен", където ще похапнем сладко и ще си похортуваме до насита! 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft