Това плодово лакомство е стара, но забравена рецепта, използвана за лечение с плодове. Това е най-естественият и прост начин за плодово сладко: без буркани, капаци, стерилизация и губене на време. Необходима е само малко захар.
За приготвянето на тази плодова сладост може да използвате всичко - ябълки, круши, сливи, кайсии, праскови, горски плодове (малини, касис, ягоди), Ако добавите към пюрето ядки, маково семе, сусам, канела или кардамон, ще получите нови вкусове.
Рецептата за домашно приготвени бонбони , която предлагаме днес, предполага предварителна топлинна обработка: готовият продукт след това се съхранява по-добре. Но можете да използвате и сурови плодове на пюре .
Плодови бонбони
- 4 чаши нарязани плодове
- 1/2 чаша вода
- захар на вкус
- Подгответе плодовете: измийте, ако е необходимо ги обелете и почистете от сърцевината, след това ги нарежете на ситно.
- Поставете плодовете в тенджера, добавете водата и варете в продължение на 10-15 минути на слаб огън от момента, в който сместа кипне.
- Пюрирайте получената маса и на вкус добавете захар.
Хвърлете поглед и на видеото, и се уверете колко лесно е да приготвите тези плодови бонбони!