24 бр. бишкоти Савоярди
500 гр сирене Маскарпоне (или друго подобно крема сирене - например Филаделфия или Exquisa)
200 гр. подсладена сметана /сладкарска или заквасена/
ягоди - около 2 ч.ч. /количеството е по желание, може да се заменят с малини или да се използват замразени/
1 ч.ч. мляко с какао /или напитка Нескуик, шоколадово мляко/
7 с.л. захар
какао за поръсване
Ягодите (малините) се намачкват на пюре и се рабъркват с маскарпонето. Сметаната се разбива с миксер със захарта и се добавя към ягодовата смес. Бърка се с дървена лъжица до получаване на пухкав гладък крем.
В купа се слага топлото какао и бишкотите се топват за кратко. Редят се в продълговата тавичка на един ред.
Върху тях се изсипва половината от приготвения крем. Реди се втори пласт бишкоти и отгоре се изсипва останалият крем. Тавичката се покрива с фолио и се оставя в хладилник за 24 часа.
Изважда се, наръсва се с какаото (добре е да е подсладено, а не натурално) или просто се украсява с част от плодовете за крема.
Рецептата е съобразена с детския вкус - не се използват сурови яйца.