Децата ги обожават, а на мен редовно ми провалят диетата: Пълнените блинички на леля Зоя - лесни,...
30 Юли 2016
47469
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Палачинките са любими на малки и големи - сладки, солени или кой както ги предпочита.
Днес ви предлагаме нещо по-различно - руски блинички, които много напомнят нашенските палачинки, но стават много мекички и пухкави, а пълнежът направо се топи в устата между слоевете тесто!
Продукти:
2 яйца
250 мл кисело мляко
250 мл прясно мляко
200 гр. безсолна извара
1 ч.л.
сода
300 гр. брашно
80 мл олио
сол на вкус
захар на вкус
сладко по избор
Приготвяне:
- Смесете яйцата с изварата. Смесете прясното и кисело мляко в отделна купа. Изсипете половината от млечната смес в сместа с яйцата. Разбъркайте, добавяйки сол, захар и брашното. Ако искате плънката да е солена, сложете повече сол, ако искате сладка - захар.
- В останалата млечна смес разбъркайте содата за хляб. Смесете с изварената смес. Консистенцията трябва да е гъста и еднородна.
- Загрейте тиган с олио. Изсипете част от тестото върху него. Намалете котлона. Покрийте с капак. След като долната част на палачинката се запържи, сложете плънката. С помощта на шпатула сгънете палачинката наполовина. Покрийте с капака. Минута по-късно обърнете блиничката и отново покрийте тигана за минута.
По същия начин пригответе и останалите. Готовите блинички покрийте с чиста кърпа, за да не изстинат и да останат мекички.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари