Децата ги хапват на закуска, ние с мъжа ми - като мезенце за виното. Но вкъщи никой не прощава на тези въздушни топчици с кашкавал!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Децата ги хапват на закуска, ние с мъжа ми - като мезенце за виното. Но вкъщи никой не прощава на тези въздушни топчици с кашкавал!
Децата ги хапват на закуска, ние с мъжа ми - като мезенце за виното. Но вкъщи никой не прощава на...
735037
Децата ги хапват на закуска, ние с мъжа ми - като мезенце за виното. Но вкъщи никой не прощава на тези въздушни топчици с кашкавал!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези въздушни топчици с кашкавал на френски се наричат "гужер". Малко напомнят на еклери.

При всички случаи са отлична закуска или хубаво мезенце за вино. Могат също да бъдат поднесени с всякакъв сос.

Най-хубаво е да се хапват веднага след приготвянето им, още топли.

Съставки:

125 мл вода

40 гр. масло

70 гр. брашно

2 яйца

1 връзка зелен лук

100 гр. кашкавал

1/4 ч.л. сол

1 щипка черен пипер

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 220 градуса. Покрийте тавичката с хартия за печене.
  2. Загрейте водата в тенджера, нарежете маслото на кубчета и го пуснете във водата, за да се разтвори, добавете сол и черен пипер. Не дърпайте от огъня.
  3. Щом заври, изсипете брашното във водата и разбъркайте енергично, докато сместа стане гладка и хомогенна. Отстранете от огъня, оставете да се охлади.
  4. Добавете яйцата, едно по едно, и бъркайте бързо. Тестото първо ще е на бучки, но след това по-лесно ще се оформи и ще стане хомогенно. Трябва само хубаво да разбърквате. Най-удобно е да използвате миксер.
  5. Добавете 3/4 от целия настърган кашкавал и хубаво разбъркайте.
  6. Оформете от тестото малки топчици, най-добре с помощта на шприц или пош. Ако нямате, може да използвате лъжица.
  7. Останалия кашкавал поръсете върху топките и ги пъхнете във фурната за 10 минути. По желание поръсете и с нарязан пресен лук, но не е задължително.
  8. Намалете температурата до 190 градуса и печете още 25 минути до златисто-кафяво.
  9. За да направите кашкавалките по-хрупкави, 5 минути преди да са готови набодете всяка топка с нож, за да изпусне парата, след което ги допечете
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft