Децата не искат да вкусват и троха хляб, но приготвен така изяждат сами цялата тавичка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Децата не искат да вкусват и троха хляб, но приготвен така изяждат сами цялата тавичка
Децата не искат да вкусват и троха хляб, но приготвен така изяждат сами цялата тавичка
20636
Децата не искат да вкусват и троха хляб, но приготвен така изяждат сами цялата тавичка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има нещо специално в това да си направите прясно изпечен хляб, но след като добавите песто – получавате невероятно усещане! Ароматът на песто и пресен хляб е небесен!

Продукти:

4-5 чаши брашно

Половин чаша топла вода и толкова прясно мляко (може и само вода)

1 яйце

20 грама разтопено масло (може и олио)

2 ч.л. захар

1 ч.л.

сол

Половин кубче май разтворено в топлата вода или млякото

2 скилидки чесън

30 г. кедрови ядки

30 г. настърган кашкавал или сирене

4 с.л. листа от пресен босилек (или 2 с.л. сушени)

3 с.л. зехтин

 

Инструкции:

Замесете тесто, според това колко голям искате да е хлябът. Например с 5 чаши брашно, топла вода, топло мляко, 1 яйце, малко разтопено масло, малко захар, сол и предварително разтворена мая – половин кубче. Оставете тестото да втаса (през това време пригответе песто). Бихте могли да ползвате готово тесто, ако месенето ви затруднява.

 

Приготвяне на песто

Използвайте 2 едри скилидки чесън (обелени), 30 г кедрови ядки, 30 г прясно настърган кашкавал или сирене, 4 с. л. листа от пресен босилек (без жилавите стъбла) и 3 с. л. зехтин екстра върджин. Пасирайте сухите съставки на едро. Добавете зехтина на тънка струя; сместа трябва да стане леко зърнеста. Ако е необходимо, добавете допълнително зехтин. Прехвърлете соса в буркан, като най-отгоре сипете тънък слой зехтин. Затворете плътно и съхранявайте в хладилник максимум 2 седмици.

След като втаса тестото (около 1 час, ако е на топличко), разстелете го върху набрашнена повърхност във формата на правоъгълник. Намажете повърхността равномерно с песто и поръсете с настърган кашкавал или сирене. Навийте на руло по дългата страна и затиснете добре края, за да се запечата. Нарежете на равни парчета (получават се около 12) и ги поставете в намаслена тавичка с нарязаната страна нагоре. Покрийте с влажна кърпа и оставете да втасват още 30 минути. Загрейте фурната за пет минути преди да поставите тавичката с хляба да се пече. Пече се до златисто кафяво на 200 градуса (за около 25 минути).

Сервирайте хляба топъл и се наслаждавайте!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft