Баница с кашкавал и шунка - просто трябва да я пробвате веднъж и след това няма да искате друго. Особено ако нямате време или сте нетърпеливи да работите със сложни рецепти . Не се колебайте, подгответе я в три стъпки - толкова лесно не може и да бъде!
Меко и крехко тесто, апетитен вискозен пълнеж. Изглежда страхотно, има страхотен вкус. Този красавец може да бъде сервиран за закуска, като лека вечеря или просто за чай. И най-важното: можете да експериментирате със съставки по всякакъв начин според вкуса ви. Универсалното тесто с кисело мляко ще толерира всякакви добавки!
Съставки
Пшенично брашно 1,5 чаша
Яйце 3 бр.
Сметана 1,5 чаша
Слънчогледово олио 3 с.л.
Сол на вкус
сода 0,5 ч.л.
Оцет 0,5 ч.л.
кашкавал 150 гр
Шунка 150 гр
Сусам на вкус
Подготовка
Разбийте леко яйцата, добавете заквасената сметана, изсипете растително масло, разбъркайте добре. Добавете сухите съставки: пресято брашно, сол и сода за хляб, гасена с лимонена киселина или оцет.
Намажете форма за печене с масло, изсипете половината тесто. След това наредете слой настърган кашкавал и шунка. Напълнете тавичката с останалата половина от сместа. По желание поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса, печете баницата за 50 минути.
Сервирайте топла. Приятелите ви със сигурност ще оценят тези здравословни рецепти, не забравяйте да споделите с тях!