Децата не хапват супи, но за тази крем супа с грах и босилек по италиански, стават скандали у...
28 Ноември 2016
11131
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Тази апетитна крем супа не е обикновена супа. Нейният деликатен вкус се дължи на специалното участие на хрупкавата шунка “прошуто крудо” и на стръкчетата пресен босилек.
Оригинален и изтънчен натюрел, характерен за неподражаемия стил на италианската кухня. Продукти за 4 порции: 4 резенчета шунка “прошуто крудо” 1 с.л. краве масло 1 глава лук, нарязана 1 картоф, нарязан на кубчета 400 г замразен грах 1 л зеленчуков бульон 4 стръкчета босилек, листа и стъбла 4 ч.л. кисело мляко Приготвяне: Загрейте фурната до 200°С. Поставете прошутото в тава и печете в продължение на 6-7 минути, докато резенчетата станат хрупкави. Междувременно загрейте маслото в голяма тенджера и запържете лука и картофите за 3-4 минути. Добавете граха и зеленчуковия бульон. След като сместа кипне, отстранете капака и оставете да къкри 10-15 минути, докато картофите омекнат. Накрая поръсете със стръковете босилек и пюрирайте с помощта на пасатор. Подправете на вкус. Декорирайте с хрупкавите парчена прошуто, накъсани на ситно, с лъжица гъсто кисело мляко и листинце босилек.
Прочети повече на: https://woman.hotnews.bg/n/krem-supa-s-grah-i-bosilek-po-italianski.48858.html
Прочети повече на: https://woman.hotnews.bg/n/krem-supa-s-grah-i-bosilek-po-italianski.48858.html
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари