Този пудинг произхожда от Англия и е проста и освежаваща рецепта, която се приготвя няколко часа преди да ядете и се съхранява в хладилник - бял хляб потопен в горски плодове и оставен в хладилник, за да получите форма на пудинг.
10 броя филии бял хляб
500 грама смесени плодове
2 супени лъжици захар
100 милилитра вода
Стъпка 1: От парчетата бял хляб отстранете корите и ги нарежете диагонално наполовина.
Стъпка 2: Поставете плодовете, захарта и водата в тигана и го загрейте.
Стъпка 3: В дълбока купа поставете прозрачно фолио, за да можете лесно да премахнете пудинга.
Накиснете хляба в сока и задръжте върху стените на контейнера, за да оформите кръг и след това сложете плода, за да запълни вътрешната част.
Стъпка 4: В края поставете един слой хляб, за да затворите пудинга, увийте го хубаво с фолиото и го поставете в хладилник поне 3-4 часа или цяла нощ, ако имате възможност.
Стъпка 5: За да го поднесете, свалете долната част на фолиото, след това завъртете пудинга върху плочата и отстранете другите части на фолиото. Нарежете го като торта и го украсете с бита сметана на върха.