Простичка, но много вкусна Пандишпанена торта , която е подходяща и за всеки ден. Често я приготвям за децата вкъщи, а съседките не сядат на кафе, без да им поднеса парченце! Бърза, лесна, сочна - ето какво ви трябва:
Пандишпанена торта
Продукти:
- 3 яйца
- 1 щипка сол
- 1 чаена лъжичка настъргана портокалова кора
- 130 г захар
- 60 мл олио
- 150 г брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 60 мл портокалов сок
- 1/2 чаена лъжичка портокалова есенция по желание
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
За глазурата загрейте на ниска Т:
- 100 г черен шоколад
- 120 мл сладкарска сметана
- форма за печене 20х20 см
* печете 25-30 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса
Приготвяне:
Разбийте яйцата със сол и захар на пяна, след което добавете портокаловата кора и олиото. В сместа се изсипва пресятото брашно, смесено с бакпулвера и се разбърква с шпатула.
Накрая добавете ванилия и портокалов екстракт, както и портокаловия сок.
Снимка: YouTube
Когато блатът се охлади, направете дупки с дръжката на дървена лъжица и го залейте с шоколадовата глазура.
Снимка: YouTube
Оставете да изстине преди сервиране.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube