Какво би било лятото без тиквички! Неведнъж сме ви показвали рецепти с този любим зеленчук. Днес решихме да опитаме нещо по-различно с тази рецепта за пастет от тиквички .
Пастет от тиквички
Продукти:
500 гр.тиквички (2 по-големи)
150 гр.сирене
2 с.л.заквасена сметана
2 скилидки чесън
25 гр.копър
20 гр.орехи
олио на вкус
сол на вкус
Приготвяне:
Измийте тиквичките. Ако са млади и тънки, може да не ги белите. Желателно е да няма големи семки вътре. Нарежете тиквичките на малки кубчета. Загрейте тигана с олио и запържете тиквичките до готовност без сол (ще я добавим на по-късен етап).
Сложете тиквичките в дълбока купа и ги оставете да изстинат. Добавете счукания чесън, ситно нарязания копър и заквасената сметана. Разбъркайте. Добавете нарязаното сирене, орехите и сол на вкус, след което смелете всичко до гладка консистенция в блендер. Поднесете пастета добре охладен!